Geeske Hogenhuis-Spreeuwers van AardeKracht
Geeske Hogenhuis-Spreeuwers

Ik ben intuïtief coach en sieradenontwerper onder de naam AardeKracht. Waarom heb ik voor deze naam gekozen? Vandaag vertel ik je over mijn intuïtieve reis vol eigenzinnige keuzes die mij naar AardeKracht bracht.

Na mijn studie Romaanse Talen en Culturen deed ik de Lerarenopleiding Frans (in 2005), waarna ik een aantal jaren als docent Frans voor HAVO en VWO voor de klas heb gestaan in Groningen en Sneek. Al gauw merkte ik dat ik niet op mijn plek was in het reguliere onderwijs. De werkdruk was zo ontzettend hoog dat ik besloot om ontslag te nemen. In de tijd daarna gaf ik (bij)les aan jongeren en volwassenen als freelance docent Frans en ik kreeg ook een zoon in 2009. Ik wilde de tijd nemen voor mijn gezin en concentreerde me een tijd helemaal op het thuisblijfmoederschap.

In 2012 was het tijd voor de volgende stap: ik deed de Basisopleiding tot Kindercoach bij Tea Adema. Ik voelde me helemaal op mijn plek en probeerde in 2013 een praktijk voor intuïtieve jongerencoaching op te starten, genaamd De Spreeuw Coaching. Ik hield me toen erg bezig met hooggevoeligheid en nieuwetijdskinderen en las alles wat ik kon vinden hierover.

Tijdens mijn onderzoek kwam ik het begrip ‘aarden’ tegen als een belangrijke truc om om te gaan met je hooggevoeligheid. Omdat ik zelf ook hooggevoelig ben probeerde ik het aarden ook zelf uit en vond al snel dat het mij enorm hielp. De techniek gaat als volgt: als je je in een situatie bevindt met heel veel prikkels kun je je in gedachten even op je eigen lichaam richten. Let vooral op je onderlichaam en probeer je beide voeten stevig op de grond te zetten. Let op hoe je je in je lichaam voelt. Je kunt je ogen even sluiten, maar het hoeft niet. Als je het gevoel hebt dat je je wat zwaarder voelt heb je het goed gedaan.

Je kunt deze techniek meerdere malen per dag oefenen, vooral als je last hebt van veel prikkels of veel (negatieve) emoties of verhalen om je heen. Je kunt het waar en wanneer je maar wilt doen. Niemand heeft door dat je bezig bent met aarden, dus dat maakt het heel makkelijk.

Toen ik deze techniek ontdekte was ik zo enthousiast over het effect ervan dat ik in eerste instantie van plan was er een heel e-book over te schrijven, maar het liep toch even anders. Ik noemde mijn praktijk vanaf 2014 ‘AardeKracht’, maar omdat de jongerencoaching maar niet van de grond kwam, ben ik eerst wat anders gaan doen. Het maken van sieraden van zilverdraad kwam op mijn pad. Sinds 2014 ben ik daarom begonnen sieraden met edelstenen te maken ook onder de naam ‘AardeKracht’. Ik vond het erg passend, omdat edelstenen eigenlijk prachtige cadeautjes van Moeder Aarde zijn en er allerlei krachten aan stenen toegeschreven worden.

Omdat de coaching helemaal niet liep en de sieraden wel, heb ik in de loop van 2014 besloten om mijn praktijk te laten voor wat het was en me alleen op de sieraden te richten. Ik had het echt nodig om het even helemaal los te laten. Maar ja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan en het begon dit jaar (2017) toch weer te kriebelen om het coachen weer op te pakken. Vandaar dat ik vanaf nu weer begonnen ben met intuïtieve coaching. Deze keer voor zowel jongeren als volwassenen.

Tijdens mijn eigen reis langs allerlei eigenzinnige keuzes, die soms niet altijd begrepen werden door anderen, ben ik altijd blijven vertrouwen op mijn intuïtie. Ik geloof dat je intuïtie je altijd zal brengen waar je moet zijn en waar je op je plek bent. Met mijn eigen intuïtieve ervaring op zak, geloof ik dat ik jou ook kan helpen te gaan luisteren naar waar jouw intuïtie je heen wil brengen. Want wat wil jij nou echt? Waar ben jij nou echt op je plek? Zou je ook niet graag al je ervaring en vaardigheden in praktijk willen brengen? Het kan! Als je maar naar je eigen gevoel luistert.

Ben je benieuwd of intuïtieve coaching ook wat voor jou is? Vraag dan als eerste kennismaking het gratis e-book ‘Eerste hulp bij keuzestress’ aan door je naam en emailadres hiernaast in te vullen. Ben je toe aan wat meer begeleiding? Vraag dan een intakegesprek aan, waarna je kunt besluiten om een coachingstraject in te gaan. Ik loop graag een stukje mee op jouw levensreis en help jou graag krachtigere keuzes te maken die echt bij jou passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *